Get Adobe Flash player
  • Składniki:
  • 1 szklanka pszennej mąki pełnoziarnistej
  • pół szklanki mąki pszennej
  • pół łyżeczki imbiru
  • pół łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki soli morskiej
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • pół tabliczki gorzej i posiekanej czekolady
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 1/4 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki puree z dyni
    • Przygotowywanie ciasteczek dyniowych zacznij od zrobienia puree z dyni. Przekój dynię na pół, połóż ją na blasze piekarnika skórą do dołu i piecz w 200 stopniach przez godzinę. Potem usuń pestki, wydłub łyżką miąższ i zmiksuj go blenderem.
    • Następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W czasie gdy piekarnik będzie się nagrzewać, połącz w jednej misce mąkę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, sodę i sól morską, a w drugiej olej oraz cukier.
    • Do oleju i cukru dodaj dyniowe puree i wszystko razem zmiksuj. Następnie suche składniki połącz z mokrymi i wszystko razem wymieszaj drewnianą łyżką. Do składników dodaj czekoladę.
    • Przygotuj blachę do pieczenia, nałóż na nią papier do pieczenia. Na papier nakładaj uformowane ciasteczka. Gdy całe ciasto wyłożysz na papier do pieczenia, włóż blachę do piekarnika na 12-14 minut, aż ciasteczka będą rumiane.
    • ciasteczka

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.